Du behöver
Äppelchutney
3 st gröna äpplen
1 st gul lök
1 dl strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl äppeljuice
1 st kanelstång
Kycklingburgare
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
25 g fetaost
1.5 msk smör och rapsolja
Till servering
1 st grönt äpple
0.5 st citron saften
2 msk majonnäs
2 st portionsbröd
Gör så här
Äppelchutney: Dela, kärna ur och hacka äpplena fint. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i 5 minuter. Tillsätt äpplen och fräs i 3 minuter. Blanda i socker, vinäger, äppeljuice och kanel och koka på medelvärme i cirka 15 minuter.
Kycklingburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i hälften av persiljan. Dela färsen i fyra delar. Tryck in en kub fetaost i varje del och forma till biffar, så att osten ligger mitt i biffen. Låt smör och olja bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme till fin färg, 2–3 minuter på varje sida. Strö över resten av persiljan. Efterstek under lock 8–10 minuter eller tills biffarna är helt genomstekta.
Kärna ur äpplet med äppelurkärnare. Skär i tunna skivor och blanda med citronsaften, så behåller de sin fina färg.
Bred majonnäs på bröden. Lägg på äppelskivor och biffar. Servera med chutney.
Tips: Chutneyn kan gärna göras i förväg.
Saftiga kycklingbiffar med salt fetaost och en smakrik äppelchutney med kanel gör den här burgaren till en hit.