Kycklingburgare med äppelchutney

Du behöver Äppelchutney 3 st gröna äpplen 1 st gul lök 1 dl strösocker 1 dl äppelcidervinäger 1 dl äppeljuice 1 st kanelstång Kycklingburgare 500...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Äppelchutney

3 st gröna äpplen
1 st gul lök
1 dl strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl äppeljuice
1 st kanelstång

Kycklingburgare

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
25 g fetaost
1.5 msk smör och rapsolja

Till servering

1 st grönt äpple
0.5 st citron saften
2 msk majonnäs
2 st portionsbröd

Gör så här

1

Äppelchutney: Dela, kärna ur och hacka äpplena fint. Skala och skiva löken. Fräs löken i ­oljan i 5 minuter. Tillsätt äpplen och fräs i 3 minuter. Blanda i socker, vinäger, äppeljuice och kanel och koka på medelvärme i cirka 15 minuter.

2

Kycklingburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i hälften av persiljan. Dela färsen i fyra delar. Tryck in en kub fetaost i varje del och forma till biffar, så att osten ligger mitt i biffen. Låt smör och olja bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme till fin färg, 2–3 minuter på varje sida. Strö över resten av persiljan. Efterstek under lock 8–10 minuter eller tills biffarna är helt genomstekta.

3

Kärna ur äpplet med äppelurkärnare. Skär i tunna skivor och blanda med citronsaften, så behåller de sin fina färg.

4

Bred majonnäs på bröden. Lägg på äppelskivor och biffar. Servera med chutney.

5

Tips: Chutneyn kan gärna göras i förväg.


Kommentar:
Saftiga kycklingbiffar med salt fetaost och en smakrik äppelchutney med kanel gör den här burgaren till en hit.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top