RECEPT FRÅN IK

Kycklingburgare med äppelchutney

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Äppelchutney

  • 3 st gröna äpplen
  • 1 st gul lök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 st kanelstång
  • Kycklingburgare

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 25 g fetaost
  • 1.5 msk smör och rapsolja
  • Till servering

  • 1 st grönt äpple
  • 0.5 st citron saften
  • 2 msk majonnäs
  • 2 st portionsbröd

Gör så här

1

Äppelchutney: Dela, kärna ur och hacka äpplena fint. Skala och skiva löken. Fräs löken i ­oljan i 5 minuter. Tillsätt äpplen och fräs i 3 minuter. Blanda i socker, vinäger, äppeljuice och kanel och koka på medelvärme i cirka 15 minuter.

2

Kycklingburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i hälften av persiljan. Dela färsen i fyra delar. Tryck in en kub fetaost i varje del och forma till biffar, så att osten ligger mitt i biffen. Låt smör och olja bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme till fin färg, 2–3 minuter på varje sida. Strö över resten av persiljan. Efterstek under lock 8–10 minuter eller tills biffarna är helt genomstekta.

3

Kärna ur äpplet med äppelurkärnare. Skär i tunna skivor och blanda med citronsaften, så behåller de sin fina färg.

4

Bred majonnäs på bröden. Lägg på äppelskivor och biffar. Servera med chutney.

5

Tips: Chutneyn kan gärna göras i förväg.


Kommentar:
Saftiga kycklingbiffar med salt fetaost och en smakrik äppelchutney med kanel gör den här burgaren till en hit.

Recept