Du behöver
- 4 st kycklingbröstfilé Kronfågel Deli med bacon
- 0.5 dl olja
- matfett till stekning
- 3 dl arborioris
- 9 dl kött kraftig
- buljong eller tärning
- 250 g blandsvamp (t ex champinjoner, shitake, kantareller)
- 50 g Parmesan grovriven
- 0.5 dl persilja finhackad
Gör så här
1
Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt riset, salt och peppar. Fräs alltsammans i ett par minuter och tillsätt ca 8 dl av buljongen. Låt det sjuda samman och späd med mer buljong efter hand enligt anvisning på förpackningen. Tag av plastfilmen och sätt in formarna med kycklingfiléerna i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i matfett, krydda med salt och peppar. Blanda ner riven ost, svamp och persilja i det heta riset. Servera de baconlindade filéer med risotton och en grönsallad.
2
Smaklig måltid!