Kycklingbröstfilé med bacon och svamprisotto

Du behöver 4 st kycklingbröstfilé Kronfågel Deli med bacon 0.5 dl olja matfett till stekning 3 dl arborioris 9 dl kött kraftig buljong eller tärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfilé Kronfågel Deli med bacon
  • 0.5 dl olja
  • matfett till stekning
  • 3 dl arborioris
  • 9 dl kött kraftig
  • buljong eller tärning
  • 250 g blandsvamp (t ex champinjoner, shitake, kantareller)
  • 50 g Parmesan grovriven
  • 0.5 dl persilja finhackad

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt riset, salt och peppar. Fräs alltsammans i ett par minuter och tillsätt ca 8 dl av buljongen. Låt det sjuda samman och späd med mer buljong efter hand enligt anvisning på förpackningen. Tag av plastfilmen och sätt in formarna med kycklingfiléerna i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i matfett, krydda med salt och peppar. Blanda ner riven ost, svamp och persilja i det heta riset. Servera de baconlindade filéer med risotton och en grönsallad.

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top