Kycklingbröst med gremolata

Du behöver 4 st kycklingbröst Gremolata: 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 3 st citron finrivet skal av 1 dl hackad persilja 1 dl olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst

Gremolata:

2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
3 st citron finrivet skal av
1 dl hackad persilja
1 dl olivolja
smör till stekning
salt och peppar

Gör så här

Skala och finhacka lökarna. Pressa vitlöken. Blanda samman lök, vitlök, citronskal, persilja och olivolja. Lägg kycklingbrösten i gremolatan och marinera i ca 4 timmar. Sätt ugnen på 160 grader. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingbrösten runt om. Lägg dem på ett ugnsfast fat och baka dem i ugn i 15 minuter eller tills de är genomstekta. Salta och peppra. Servera kycklingen på en bädd av ugnsbakade grönsaker. Toppa med fetaoströra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top