Kycklingbollar med squashnudlar

Du behöver Kycklingbollar 500 g kycklingfärs 0.5 dl pankoströbröd 2 msk grädde 1 msk fint skuren gräslök 1 msk fint skuren persilja 2 tsk dijonsenap...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Kycklingbollar

500 g kycklingfärs
0.5 dl pankoströbröd
2 msk grädde
1 msk fint skuren gräslök
1 msk fint skuren persilja
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör

Citron- och dillbuljong

2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 l kycklingbuljong
1 st medelstor squash
0.5 st citron
1 dl hackad dill

Gör så här

1

Kycklingbollar Blanda kycklingfärs, panko, grädde, örter, senap, salt och peppar. Rulla pingisbollstora bullar av smeten med lätt fuktade händer, det blir 20–22 stycken. Stek dem i två omgångar i smör tills de fått lite färg runt om. Lyft dem ur pannan och lägg dem i en form.

2

Citron- och dillbuljong Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör i samma panna. Häll på vinet och låt koka ner nästan helt. Häll på buljongen och koka ihop några minuter.

3

Gör nudlar av squashen med hjälp av en grönsakssvarv, en julienneskärare eller en hyvel. Lägg bullarna i buljongen och låt koka några minuter tills de är helt tillagade. Lägg i squashen, pressa över citron och vänd ner dill. Servera direkt!


Kommentar:
Milda kycklingbullar i en värmande buljong som doftar dill och citron – perfekt när man är lite frusen och vill ha en lätt men tillfredsställande middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top