Du behöver
Kycklingbollar
500 g kycklingfärs
0.5 dl pankoströbröd
2 msk grädde
1 msk fint skuren gräslök
1 msk fint skuren persilja
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
Citron- och dillbuljong
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 l kycklingbuljong
1 st medelstor squash
0.5 st citron
1 dl hackad dill
Gör så här
Kycklingbollar Blanda kycklingfärs, panko, grädde, örter, senap, salt och peppar. Rulla pingisbollstora bullar av smeten med lätt fuktade händer, det blir 20–22 stycken. Stek dem i två omgångar i smör tills de fått lite färg runt om. Lyft dem ur pannan och lägg dem i en form.
Citron- och dillbuljong Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör i samma panna. Häll på vinet och låt koka ner nästan helt. Häll på buljongen och koka ihop några minuter.
Gör nudlar av squashen med hjälp av en grönsakssvarv, en julienneskärare eller en hyvel. Lägg bullarna i buljongen och låt koka några minuter tills de är helt tillagade. Lägg i squashen, pressa över citron och vänd ner dill. Servera direkt!
Milda kycklingbullar i en värmande buljong som doftar dill och citron – perfekt när man är lite frusen och vill ha en lätt men tillfredsställande middag.