Kycklingbiffar med örtyoghurt

Du behöver 4 st kycklingfiléer 500 g 1 tsk salt 1 krm kajennpeppar 1 st ägg 1.5 dl matlagningsgrädde 1.5 msk olja Örtyoghurt 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk olja

Örtyoghurt

0.5 st bladpersilja knippa
1 st vitlöksklyfta liten
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk socker
0.5 tsk salt

Att servera till:

couscous paprika och salladslök

Gör så här

1
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Mixa till en färs.

2
2. Tillsätt ägget och häll i grädden medan maskinen är i gång. Kör till en färs. Hetta upp oljan i en stekpanna. Klicka i färsen till 12 små biffar.

3
3. Stek biffarna cirka 3 minuter per sida.

4
4. Lägg persiljan och skalad vitlök i en skål. Tillsätt hälften av matlagningsyoghurten och mixa med mixerstav till en slät sås. Rör i resten av yoghurten och smaka av med socker och salt.

5
5. Servera de nystekta biffarna med såsen och couscousen.


Kommentar:
Tips! Hygienen är viktig vid hantering av rå kyckling. Skärbräda, kniv och händer måste diskas och tvättas noga efteråt så att inga bakterier finns kvar. Ett sätt att komma ifrån det, när kycklingen ska mixas är att trä plastpåsar över händerna och sedan klippa ner kycklingen direkt i matberedarskålen. Det blir då enbart saxen som behöver diskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top