Kycklingben med vitlök och citron

Du behöver 12 st kycklingben (ca 1 kg) 1 st citron det yttersta rivna skalet 1 st vitlöksklyfta 1 tsk timjan 5 msk rapsolja 2...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st kycklingben (ca 1 kg)
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 5 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg kycklingbenen i en långpanna. Rör ihop citronskal med vitlök, timjan, rapsolja och soja.

2
Häll blandningen över kycklingbenen och vänd runt så de täcks av såsen. Salta och peppra, sätt in långpannan i ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på benen en eller ett par gånger under stekningen. De är färdiga när du sticker i dem med en kniv och vätskan som sipprar fram är klar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top