Kyckling med svamp och mangold

Du behöver 4 st kycklingklubbor smör eller margarin 1 st mangoldsallad ca 30 blad, nyskördad mangold 200 g champinjoner t ex shiitake 1.5 dl matlagningsgrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • smör eller margarin
  • 1 st mangoldsallad ca 30 blad, nyskördad mangold
  • 200 g champinjoner t ex shiitake
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar

Garnering:

franska örtkryddor oregano, timjan eller rosmarin

Gör så här

1
Stek kycklingklubborna i matfett i en (järn)gryta. Testa om klubborna är klara med ett snitt på den tjockaste delen. Köttsaften som rinner ut ska vara helt klar, inte rosa.

2
Ta av stjälkarna på mangolden. Hacka dem i bitar och strimla bladen. Skär svampen i skivor. Vänd ner alltsammans i grytan och bryn på låg värme några minuter under omrörning tills bladen slakar och svampen fått lite färg. Häll på grädde och soja. Salta och peppra efter smak.

3
Lägg upp på serveringsfat med kycklingklubborna överst. Dekorera med några kvistar färsk örtkrydda, till exempel oregano, timjan eller rosmarin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top