Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- smör eller margarin
- 1 st mangoldsallad ca 30 blad, nyskördad mangold
- 200 g champinjoner t ex shiitake
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk soja
- salt
- peppar
Garnering:
franska örtkryddor oregano, timjan eller rosmarin
Gör så här
1
Stek kycklingklubborna i matfett i en (järn)gryta. Testa om klubborna är klara med ett snitt på den tjockaste delen. Köttsaften som rinner ut ska vara helt klar, inte rosa.
2
Ta av stjälkarna på mangolden. Hacka dem i bitar och strimla bladen. Skär svampen i skivor. Vänd ner alltsammans i grytan och bryn på låg värme några minuter under omrörning tills bladen slakar och svampen fått lite färg. Häll på grädde och soja. Salta och peppra efter smak.
3
Lägg upp på serveringsfat med kycklingklubborna överst. Dekorera med några kvistar färsk örtkrydda, till exempel oregano, timjan eller rosmarin.