Kyckling med rabarberchutney

Du behöver 1 kg kycklingdelar ben, bröst, lår Marinad: 1 st apelsin 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 krm vitpeppar 1 tsk timjan eller...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingdelar ben, bröst, lår

Marinad:

1 st apelsin
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm vitpeppar
1 tsk timjan eller rosmarin

Sås:

1 st rabarberstjälk stor
1 st rödlök
1 st tomat stor
2 st vitlöksklyftor
1 st chilipeppar rejäl bit
0.5 dl strösocker
1 msk vinäger

Gör så här

1
Marinad: pressa apelsinen och blanda med pressad vitlök, olivolja, peppar och timjan. Pensla kycklingen och lägg den i en plastpåse i kylen. Vänd någon gång.

2
Chutney: skär rabarbern i bitar, grovhacka löken. Dela och kärna ur tomaten och hacka den grovt. Skiva vitlöken. Dela chilifrukten, peta bort fröna och strimla den. Lägg sockret i en kastrull, sätt på högsta värme och låt det smälta och bli brunt – karamelliseras. Rör inte för mycket, då blir det trådigt. Tillsätt resten av ingredienserna och koka cirka 10 minuter.

3
Grilla kycklingdelarna cirka 10 minuter på varje sida. Kolla att de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och klar. Blir bitarna bruna för snabbt flyttar du upp gallret eller slår in dem i alfolie och låter dem “efterkoka” på grillen. Det går också att genomsteka dem i mikron!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top