Läsar-recept

Kyckling med portvin och grädde

Du behöver 1 kg kycklingfilé eller benfria lår, delade i bitar smör salt vitpeppar 1.5 dl portvin 1 st vitlöksklyfta krossad 3.5 dl vispgrädde 200...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé eller benfria lår, delade i bitar
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1.5 dl portvin
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 200 g champinjoner färska ev skurna i bitar
  • kryddgrönt

Gör så här

Bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt portvinet. Sjud under lock 15 minuter. Ta upp köttet. Tillsätt vitlök och grädde. Låt koka utan lock tills såsen blivit tjock. Bryn svampen. Rör ner den och kycklingen i såsen. Hetta upp och smaka av. Strö över kryddgrönt och servera med klyftpotatis eller ris och gärna en sallad. Den här grytan kan lagas i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top