Kyckling med libbstickesås

Du behöver 4 portioner vildrismix 1 tärning hönsbuljong 500 g kålrot 2 stänger libbsticka eller 1 stånd blekselleri 500 g kycklingbröstfilé 2 dl creme fraiche...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner vildrismix
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 500 g kålrot
  • 2 stänger libbsticka
  • eller 1 stånd blekselleri
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
Koka riset enligt paketets anvisning. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärning. Skala kålroten och skär grova stavar, sjud dem mjuka i buljongen, cirka 5 minuter. Ta upp, håll varmt. Skölj och snedskiva libbstickestjälkarna, eller sellerin. Koka bitarna ett par minuter i buljongen, ta upp. Sjud kycklingen genomfärdig i buljongen, cirka 15 minuter. Dra åt sidan. Sila upp 3 dl av buljongen i en såskastrull. Tillsätt creme fraiche, koka upp och vispa i mjölet, utrört i lite kallvatten. Låt puttra

2
3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och kanske en nypa socker. Vänd ner libbsticka/selleri i såsen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 517, Fett 10 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top