Du behöver
- 4 portioner vildrismix
- 1 tärning hönsbuljong
- 500 g kålrot
- 2 stänger libbsticka
- eller 1 stånd blekselleri
- 500 g kycklingbröstfilé
- 2 dl creme fraiche
- 2 1/2 msk vetemjöl
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Koka riset enligt paketets anvisning. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärning. Skala kålroten och skär grova stavar, sjud dem mjuka i buljongen, cirka 5 minuter. Ta upp, håll varmt. Skölj och snedskiva libbstickestjälkarna, eller sellerin. Koka bitarna ett par minuter i buljongen, ta upp. Sjud kycklingen genomfärdig i buljongen, cirka 15 minuter. Dra åt sidan. Sila upp 3 dl av buljongen i en såskastrull. Tillsätt creme fraiche, koka upp och vispa i mjölet, utrört i lite kallvatten. Låt puttra
2
3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och kanske en nypa socker. Vänd ner libbsticka/selleri i såsen.
Näringsvärde: Kcal 517, Fett 10 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 6 g