Kyckling med kantarellchutney

Du behöver 1 kyckling + grillolja eller 1 färdiggrillad kyckling Kantarellchutney: 200 g kantareller eller shiitake-svamp 50 g smör 3 dl mango chutney Tillbehör: 400...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling + grillolja eller 1 färdiggrillad kyckling
  • Kantarellchutney:
  • 200 g kantareller eller shiitake-svamp
  • 50 g smör
  • 3 dl mango chutney
  • Tillbehör:
  • 400 g färsk pasta
  • 2 dl färskriven parmesan
  • olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och pensla den med grill- olja. Ugnsbaka den i 40 minuter eller tills den är genomstekt. Rensa svampen och dela de stora svamparna i mindre bitar. Fräs dem i smör några

2
minuter. Tillsätt chutney och låt den bli genomvarm. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Vänd den i lite olivolja och strö på osten. Servera kycklingen med chutney och pasta.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top