Du behöver
- 9 st kronfågel kycklingben
- 1 st purjolök strimlad
- 2 dl avorioris
- 4 dl kycklingbuljong eller tärning
- smör till stekning
- salt och peppar
- paprikapulver och chilipeppar
- 1 st pumpa (ca 400 g)
- 200 g champinjoner klyftade
- 150 g fetaost persilja
Gör så här
1
Fräs det vita på purjolöken i smör i en kastrull. Spar det gröna. Häll riset i kastrullen och tillsätt buljongen. Krydda lätt med salt och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklingbenen väl med salt, peppar, paprikapulver och chilipeppar och stek i 225° C i ca 25 minuter eller tills de är klara*. Skär pumpan i tärningar och stek i några minuter tillsammans med grön purjo och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Blanda ner i det nykokta riset med tärnad fetaost. Servera risotton till kycklingbenen, garnera med persilja.
2
3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
4
5
Smaklig måltid!