Du behöver
- 3 st kyckling färdiggrillade
- 300 g getost t
- 4 dl crème fraîche
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2.5 krm vitpeppar mald
- 1 kruka basilika
Gör så här
1
Stycka varje kyckling i fyra bitar.
2
Klä kanterna på en långpanna med aluminiumfolie. Lägg kycklingbitarna i långpannan. Riv osten på rivjärn eller på matberedarens rivskiva. Koka upp crème fraîche, grädde och vatten i en kastrull. Smula i buljongtärningen och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Smaka av med skalad, pressad vitlök och peppar. Strimla basilikan och rör i såsen. Häll såsen över kycklingen.
3
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter tills kycklingbitarna är genomvarma. Ta bort folieremsorna från kanterna och servera kycklingen med såsen direkt ur pannan. Bjud ris och en blandad sallad till.