Kyckling med getostsås

Du behöver 3 st kyckling färdiggrillade 300 g getost t 4 dl crème fraîche 2.5 dl matlagningsgrädde 2 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 2.5 st...


12 portioner

Du behöver

  • 3 st kyckling färdiggrillade
  • 300 g getost t
  • 4 dl crème fraîche
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2.5 krm vitpeppar mald
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1
Stycka varje kyckling i fyra bitar.

2
Klä kanterna på en långpanna med aluminiumfolie. Lägg kycklingbitarna i långpannan. Riv osten på rivjärn eller på matberedarens rivskiva. Koka upp crème fraîche, grädde och vatten i en kastrull. Smula i buljongtärningen och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Smaka av med skalad, pressad vitlök och peppar. Strimla basilikan och rör i såsen. Häll såsen över kycklingen.

3
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter tills kycklingbitarna är genomvarma. Ta bort folieremsorna från kanterna och servera kycklingen med såsen direkt ur pannan. Bjud ris och en blandad sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top