Du behöver
- vatten
- 1 tärning örtbuljong
- 2 dl fullkornsris
- 2 morötter
- 1 klyfta (ca 200 g) savoykål
- ca 400 g strimlat kycklingkött
- salt
- pepparmix
- 1 msk smör eller margarin
- Att servera till:
- soja
- matyoghurt
Gör så här
1
Koka upp vatten och smulad buljongtärning i en rejäl gryta. Lägg i riset och låt koka cirka 25 minuter eller enligt anvisningen på förpackningen.
2
Skala och skär under tiden morötterna i små tärningar. Strimla savoykålen. Krydda kycklingbitarna med salt och pepparmix.
3
Fräs först morötter och savoykål i lite matfett. Stek sedan kycklingköttet.
4
Blanda ner morötter och kål i riset, när cirka 5 minuter återstår av koktiden. Lägg ner kycklingbitarna. Smaka av.
5
Bjud med matyoghurt, extra soja, krispig isbergssallad, paprika och grovt bröd.