Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g sockerärter
  • 1 st morot stor
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 st ananasringar (140 g)
  • 1.5 dl cashewnötter
  • 2 msk sesamolja
  • Marinad:

  • 1 st chilipepparfrukt röd
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0.5 dl sirap mörk
  • 0.5 dl soja
  • 1 dl ananasspad

Gör så här

1
Börja med marinaden. Skölj och halvera chilifrukten, peta bort frön och mellanväggar. Strimla. Skala och skiva vitlök och ingefära i tunna skivor. Rör ihop kryddorna med sirap, soja och ananasspad.
2
Skär kycklingbrösten i tunna strimlor. Blanda med marinaden. Ställ kallt minst 1 timme. Förbered grönsakerna. Tina sockerärterna. Skala och strimla moroten fint. Skär rödlöken i tunna klyftor. Skär korianderstjälkarna i små bitar. Dela ananasskivorna.
3
Rosta cashewnötterna i torr wokpanna. Se upp! Det går snabbt. Ta upp kycklingen från marinaden. Spar marinaden. Fräs kycklingen snabbt och hett i wokpannan. Ta upp den. Hetta upp oljan och lägg i morotsstrimlor och lökklyftor i woken. Låt fräsa några minuter och tillsätt korianderstjälkar, sockerärter, ananasbitar samt kycklingstrimlor. Låt det hela bli riktigt varmt.
4
Häll över marinaden och låt den bara "koka" upp. Strö över cashewnötter och korianderblad. Servera med nudlar eller ris.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept