RECEPT FRÅN IK

Kyckling med barbequesmak

Laga allt-i-ett! bekvämt i en ugnsform. Servera gärna en sallad till, så blir måltiden ännu grönare!

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

    Du behöver:

  • 750 g kycklinglårfilé
  • 800 g butternutpumpa utan skal
  • 2 st rödlökar
  • 400 g cocktailtomater
  • 100 g padrone
  • salt
  • Barbaquemarinad

  • 3 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0.75 tsk chiliflakes
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.75 tsk salt
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 msk finhackad timjan
  • Majo- och gruyèresås

  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 5 dl riven gruyèreost
  • salt och peppar
  • Servering

  • Valfri sallad

Gör så här

1

Marinad Blanda samtliga ingredienser i en liten skål.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form.

3

Skär butternutpumpan i tärningar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg pumpan, rödlöken och tomaterna i formen.

4

Pensla kycklingen med hälften av marinaden. Strö på salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 30–35 minuter.

5

Vänd kycklingen efter halva tiden och pensla med resten av marinaden. Salta och peppra. Tillsätt padrone när det återstår 5 minuter.

6

Majo- och gruyèresås Blanda majonnäs, gräddfil och riven gruyère i en skål. Smaka av med salt och peppar.

7

Servering Servera kycklingen med såsen och en sallad.


Kommentar:
Ugnstiden för kyckling beror på hur stora lårfiléerna är. Låt stora filéer steka längre, ca 35 minuter

Recept // Fler kycklinglårfilérecept