Du behöver
Du behöver:
750 g kycklinglårfilé
800 g butternutpumpa utan skal
2 st rödlökar
400 g cocktailtomater
100 g padrone
salt
Barbaquemarinad
3 msk tomatpuré
4 msk olivolja
3 msk kallt vatten
1 msk japansk soja
0.5 tsk liquid smoke
1 tsk rödvinsvinäger
0.75 tsk chiliflakes
1 tsk chilipulver
0.75 tsk salt
2 tsk rörsocker
1 msk finhackad timjan
Majo- och gruyèresås
1.5 dl majonnäs
1.5 dl gräddfil
5 dl riven gruyèreost
salt och peppar
Servering
Valfri sallad
Gör så här
Marinad Blanda samtliga ingredienser i en liten skål.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form.
Skär butternutpumpan i tärningar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg pumpan, rödlöken och tomaterna i formen.
Pensla kycklingen med hälften av marinaden. Strö på salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 30–35 minuter.
Vänd kycklingen efter halva tiden och pensla med resten av marinaden. Salta och peppra. Tillsätt padrone när det återstår 5 minuter.
Majo- och gruyèresås Blanda majonnäs, gräddfil och riven gruyère i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servering Servera kycklingen med såsen och en sallad.
Ugnstiden för kyckling beror på hur stora lårfiléerna är. Låt stora filéer steka längre, ca 35 minuter