Kyckling med barbequesmak

Laga allt-i-ett! bekvämt i en ugnsform. Servera gärna en sallad till, så blir måltiden ännu grönare!

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

Du behöver:

750 g kycklinglårfilé
800 g butternutpumpa utan skal
2 st rödlökar
400 g cocktailtomater
100 g padrone
salt

Barbaquemarinad

3 msk tomatpuré
4 msk olivolja
3 msk kallt vatten
1 msk japansk soja
0.5 tsk liquid smoke
1 tsk rödvinsvinäger
0.75 tsk chiliflakes
1 tsk chilipulver
0.75 tsk salt
2 tsk rörsocker
1 msk finhackad timjan

Majo- och gruyèresås

1.5 dl majonnäs
1.5 dl gräddfil
5 dl riven gruyèreost
salt och peppar

Servering

Valfri sallad

Gör så här

1

Marinad Blanda samtliga ingredienser i en liten skål.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form.

3

Skär butternutpumpan i tärningar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg pumpan, rödlöken och tomaterna i formen.

4

Pensla kycklingen med hälften av marinaden. Strö på salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 30–35 minuter.

5

Vänd kycklingen efter halva tiden och pensla med resten av marinaden. Salta och peppra. Tillsätt padrone när det återstår 5 minuter.

6

Majo- och gruyèresås Blanda majonnäs, gräddfil och riven gruyère i en skål. Smaka av med salt och peppar.

7

Servering Servera kycklingen med såsen och en sallad.


Kommentar:
Ugnstiden för kyckling beror på hur stora lårfiléerna är. Låt stora filéer steka längre, ca 35 minuter

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top