Du behöver
- 1 st majskyckling (ca 2 kg)
- 1 st morot stor
- 1 st citron
- 1 st rödlök
- 1 st vitlök hel
- 3 dl torrt vin ungt, friskt
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- dragon några rejäla kvistar färsk
- 250 g broccoli
- 50 g haricots verts
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk honung
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingen lätt invändigt. Skala och skär moroten i fyra bitar, lägg dem i kycklingen. Skär citronen i fyra bitar. Lägg två bitar i kycklingen.
2
Bind upp kycklingen med steksnöre så att den försluts. Salta och peppra och lägg över den i en rymlig gryta.
3
Lägg i de två citronbitarna. Halvera lök och vitlök och lägg dem runt kycklingen. Häll på vin, vatten och fond, lägg i dragonkvistar.
4
Låt allt koka upp under lock. Sänk värmen så att det sjuder, och låt kycklingen sjuda i cirka en timme och trettio minuter tills kycklingen är genomkokt, 70 grader innertemperatur.
5
Ta upp kycklingen och dela den i fina bitar. Skär loss buketter från broccolin och skär stjälken i skivor. Noppa haricots vertsen. Låt grönsakerna och dragonstjälkarna koka i skyn i 2–3 minuter. Smaka av med med salt, peppar och eventuellt en gnutta honung.
6
Lägg i kycklingbitarna och låt dem bli varma.
Tid 20 minuter + 1 1/2 timme att koka