Kyckling kokt i citrus och vitt vin

Du behöver 1 st majskyckling (ca 2 kg) 1 st morot stor 1 st citron 1 st rödlök 1 st vitlök hel 3 dl torrt...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1 st majskyckling (ca 2 kg)
  • 1 st morot stor
  • 1 st citron
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlök hel
  • 3 dl torrt vin ungt, friskt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • dragon några rejäla kvistar färsk
  • 250 g broccoli
  • 50 g haricots verts
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk honung

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingen lätt invändigt. Skala och skär moroten i fyra bitar, lägg dem i kycklingen. Skär citronen i fyra bitar. Lägg två bitar i kycklingen.

2
Bind upp kycklingen med steksnöre så att den försluts. Salta och peppra och lägg över den i en rymlig gryta.

3
Lägg i de två citronbitarna. Hal­vera lök och vitlök och lägg dem runt kycklingen. Häll på vin, vatten och fond, lägg i dragonkvistar.

4
Låt allt koka upp under lock. Sänk värmen så att det sjuder, och låt kycklingen sjuda i cirka en timme och trettio minuter tills kycklingen är genomkokt, 70 grader innertemperatur.

5
Ta upp kycklingen och dela den i fina bitar. Skär loss buketter från broccolin och skär stjälken i skivor. Noppa haricots vertsen. Låt grönsakerna och dragonstjälkarna koka i skyn i 2–3 minuter. Smaka av med med salt, peppar och eventuellt en gnutta honung.

6
Lägg i kycklingbitarna och låt dem bli varma.


Kommentar:
Tid 20 minuter + 1 1/2 timme att koka

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top