Kyckling i ugn med rosmarin och citron

Du behöver 1 st kyckling hel 1 st citron 7 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 msk soja 1 tsk rosmarin 1 tsk paprikapulver salt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling hel
  • 1 st citron
  • 7 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och svartpeppar
  • 1 st kycklingbuljong tärning

Gör så här

Skölj av kycklingen och torka av den. Dela citronen i två delar och stoppa in halva i kycklingen med fem av vitlöksklyftorna, skalade och delade. Pressa den andra halva citronen och pressa ner de resterande vitlöksklyftorna i juicen, blanda ner alla andra ingredienser utom buljongtärningen. Pensla citronmarinaden på hela kycklingen. Täck med ugnsfolie och stek i 200 grader i 1 1/2 timme. Lös buljongtärningen i 2 deciliter kokande vatten och tillsätt i ugnsformen efter 30 minuter. Efter en timme tas folien av så att kycklingen får fin färg. Den ska inte vara rosa i köttet. Ös över lite sky från ugnsformen och servera med potatis eller ris och en sallad.


Kommentar:
Tid 1 timme 45 minuter. Receptet är ett läsarrecept från Rebecka Järbur, Lindome.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top