Du behöver

  • 1 st kyckling färsk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron skivad
  • 1 st persilja knippa
  • 3 st gula lökar
  • 12 st potatis medelstora
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 st paprika
  • 1 st fänkålshuvud rejält
  • smör att steka i
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • blandad sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid kycklingen med salt och peppar utanpå och inuti.
2
Stoppa in citronskivor och persilja i kycklingen. Knyt eventuellt ihop benen så att kycklingen håller formen och lägg den i en stor ugnsform.
3
Stek kycklingen i ugnen i 35 minuter.
4
Hacka under tiden lök och tärna potatis och alla grönsaker. Mjukfräs lök och grönsaker i smör och tillsätt timjan och rosmarin.
5
Häll grönsakerna runt kycklingen i formen. Stek i ugnen i ytterligare 40 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
6
Dela kycklingen i bitar och servera direkt ur ugnsformen, gärna med en sallad till.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Lisa Hansen i Västerås som är provlagat av Icakuriren.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept