Du behöver
- 1 st kyckling färsk
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1 st citron skivad
- 1 st persilja knippa
- 3 st gula lökar
- 12 st potatis medelstora
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 3 st paprika
- 1 st fänkålshuvud rejält
- smör att steka i
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk rosmarin torkad
- blandad sallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid kycklingen med salt och peppar utanpå och inuti.
2
Stoppa in citronskivor och persilja i kycklingen. Knyt eventuellt ihop benen så att kycklingen håller formen och lägg den i en stor ugnsform.
3
Stek kycklingen i ugnen i 35 minuter.
4
Hacka under tiden lök och tärna potatis och alla grönsaker. Mjukfräs lök och grönsaker i smör och tillsätt timjan och rosmarin.
5
Häll grönsakerna runt kycklingen i formen. Stek i ugnen i ytterligare 40 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
6
Dela kycklingen i bitar och servera direkt ur ugnsformen, gärna med en sallad till.
Det här är ett läsarrecept av Lisa Hansen i Västerås som är provlagat av Icakuriren.