Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,3 kg
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 st vitlöksklyftor

Gör så här

1
1. Tina kycklingen om den är fryst. Stycka den i 8-10 delar (lår, ben, filé, vingar).
2
2. Bryn delarna i omgångar i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över kycklingdelarna i en ugnssäker form.
3
3. Dra stekpannan från värmen och häll i apelsinjuice, grädde, ingefära och pressad vitlök. Ställ tillbaka pannan på värmen och ge det hela ett snabbt uppkok.
4
4. Häll såsen över kyckligen i gratängformen. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, 25-30 min tills kycklingen är helt färdig dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
5
5. Servera med ris och sallad.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept