Du behöver
- 250 g lammgrytbitar
- smör
- salt, svartpeppar
- 2.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 50 g smör rumstempererat
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl mjölk
- 1 st röd lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st röd paprika strimlad
- 2 dl krossade tomater
- 1 st ägg + 1 msk citronsaft
- 1 msk rosmarin
- 1 msk basilika
- 150 g fetaost smulad
- 1 st tomat skivad
Gör så här
Bryn grytbitarna, salta och peppra. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka i 30 minuter. Låt svalna, tärna köttet. Arbeta ihop en deg av smör, mjöl, bakpulver och mjölk. Klä en ugnssäker form (cirka 24 centimeter i diameter) med degen. Fyll med kött och grönsaker. Blanda ägg och citronsaft med 1–2 deciliter av buljongen. Fördela över rätten. Strö över örter, osten och tomaten. Grädda i 20 minuter i 225 grader.