Läsar-recept

Kurts grekiska lammpaj med fetaost och tomat

Du behöver 250 g lammgrytbitar smör salt, svartpeppar 2.5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 50 g smör rumstempererat 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g lammgrytbitar
  • smör
  • salt, svartpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 50 g smör rumstempererat
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st röd lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 st ägg + 1 msk citronsaft
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk basilika
  • 150 g fetaost smulad
  • 1 st tomat skivad

Gör så här

Bryn grytbitarna, salta och peppra. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka i 30 minuter. Låt svalna, tärna köttet. Arbeta ihop en deg av smör, mjöl, bakpulver och mjölk. Klä en ugnssäker form (cirka 24 centimeter i diameter) med degen. Fyll med kött och grönsaker. Blanda ägg och citronsaft med 1–2 deciliter av buljongen. Fördela över rätten. Strö över örter, osten och tomaten. Grädda i 20 minuter i 225 grader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top