Kungsnäs äppelkaka

Du behöver 100-125 g smör 2 syrliga äpplen 2 ägg 3 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 1/2 tsk bakpulver 2 1/2...


15 portioner

Du behöver

  • 100-125 g smör
    2 syrliga äpplen
    2 ägg
    3 dl strösocker
    5 dl vetemjöl
    1 tsk salt
    2 1/2 tsk bakpulver
    2 1/2 dl filmjölk
    Till formen:
    lite smält smör eller olja
    ströbröd
    Till garnering:
    1-2 msk pärlsocker
    1/2-1 tsk kanel

Gör så här

Smält smöret och låt svalna. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Mjöla dem med lite av mjölet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och äppelklyftorna och rör ner i smeten. Späd med filmjölken och smöret. Häll i en form (1 1/2-2 liter stor), smord och bröad. Strö över pärlsocker och kanel. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 1 timme eller tills kakan känns torr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top