Kunglig hors d’œuvre

Du behöver 250 g laxfilé fint tärnad (vildfångad lax bör ha varit fryst i 3 dygn) 1.5 tsk dijonsenap ljus 1.5 tsk flytande honung 1...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 250 g laxfilé fint tärnad (vildfångad lax bör ha varit fryst i 3 dygn)
  • 1.5 tsk dijonsenap ljus
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 st citron det rivna, yttersta skalet av
  • 150 g skalade räkor (ca 400 g med skal)
  • 40 g löjrom
  • svartpeppar
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 11 skiva baguette smörstekta

Gör så här

Blanda laxen med senap, honung, salt och citronskal, låt stå i 10 minuter. Vänd ner resten av ingredienserna (utom brödet), smaka av med lite salt och svartpeppar. Lägg upp på brödskivorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top