Kryddstekt lax med senapssås

Du behöver Sås: 4 msk dijonsenap ljus 1 msk senap (typ Slotts) 2 msk honung 1 msk rödvinsvinäger 2.5 dl rapsolja 2 msk gräslök fint...

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner

Du behöver

Sås:

4 msk dijonsenap ljus
1 msk senap (typ Slotts)
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
2.5 dl rapsolja
2 msk gräslök fint skuren
salt och nymalen svartpeppar

Lax:

800 g laxfilé utan skinn
2 tsk svartpeppar nymalen
1 tsk senapspulver Colmans
1 tsk timjan
2 tsk malen koriander
4.5 st lagerblad smulade
0.5 tsk malen muskotnöt
1 tsk salt
dill till garnering

Gör så här

1
Sås:

2
Rör ihop senapssorter, honung och vinäger. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Blanda i gräslök, salt och peppar

3
Lax:

4
Blanda alla kryddor i en skål. Dela laxbiten på längden så man får två filéer. Strö över och klappa in kryddorna i fisken.

5
Skär upp filéerna i trecentimetersbitar och stek dem på de kryddade sidorna, en halv minut på varje, i mycket het panna med lite olja.

6
Lägg upp på fat, garnera med dill och servera med såsen. Kan servera ljumma eller kalla.

7
Tips! Den här laxen är tänkt att servera med rå kärna, men vill man kan man steka bitarna lite längre så de blir genomstekta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top