Du behöver

    Sås:

  • 4 msk dijonsenap ljus
  • 1 msk senap (typ Slotts)
  • 2 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2.5 dl rapsolja
  • 2 msk gräslök fint skuren
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Lax:

  • 800 g laxfilé utan skinn
  • 2 tsk svartpeppar nymalen
  • 1 tsk senapspulver Colmans
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk malen koriander
  • 4.5 st lagerblad smulade
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • dill till garnering

Gör så här

1
Sås:
2
Rör ihop senapssorter, honung och vinäger. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Blanda i gräslök, salt och peppar
3
Lax:
4
Blanda alla kryddor i en skål. Dela laxbiten på längden så man får två filéer. Strö över och klappa in kryddorna i fisken.
5
Skär upp filéerna i trecentimetersbitar och stek dem på de kryddade sidorna, en halv minut på varje, i mycket het panna med lite olja.
6
Lägg upp på fat, garnera med dill och servera med såsen. Kan servera ljumma eller kalla.
7
Tips! Den här laxen är tänkt att servera med rå kärna, men vill man kan man steka bitarna lite längre så de blir genomstekta.


Recept // Fler fiskrecept