Kryddstekt lammfilé med myntadipp

Du behöver 600 g rumstempererad lamm­innerfilé salt, svartpeppar 2 msk lime-chilikrydda (Santa Maria) smör till stekning 4 vitlöksklyftor 1 kruka rosmarin mangoldskott olivolja flingsalt Myntadipp:...

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 600 g rumstempererad lamm­innerfilé
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk lime-chilikrydda (Santa Maria)
  • smör till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka rosmarin
  • mangoldskott
  • olivolja
  • flingsalt
  • Myntadipp:
  • 400 g färskost (cottage cheese)
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 3 tsk flingsalt, 1 1/2 krm svartpeppar
  • finrivet skal av 3 citroner
  • 2 finhackade röda chilifrukter
  • 1/2–1 dl finstrimlade myntablad
  • 2 msk grovhackade pistagenötter

Gör så här

1
Myntadipp:

2
Börja med dippen. Rör ihop ingredienserna, smaka för kryddjustering. Kyl ett par timmar i serveringsskål. Strö på nötter före servering.

3
Putsa filébitarna från grova hinnor, salta och peppra runtom. Klappa in lime-chilikrydda på köttet. Bryn köttet till fin färg runtom på hög värme i smör, med halverade vitlöksklyftor och kramade rosmarinkvistar i stekpannan. Ta upp efter cirka 5 minuter, låt vila 15 minuter. Dela i munsbitar, ställ med snittsida upp på serveringsfat med mangoldskott, rosmarin och/eller myntakvistar. Ringla över olivolja och smula över flingsalt.

4
Servera med myntadipp.


Kommentar:
35 min + vilotid och kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top