Du behöver
- 600 g rumstempererad lamminnerfilé
- salt, svartpeppar
- 2 msk lime-chilikrydda (Santa Maria)
- smör till stekning
- 4 vitlöksklyftor
- 1 kruka rosmarin
- mangoldskott
- olivolja
- flingsalt
- Myntadipp:
- 400 g färskost (cottage cheese)
- 1/2 dl matyoghurt
- 3 tsk flingsalt, 1 1/2 krm svartpeppar
- finrivet skal av 3 citroner
- 2 finhackade röda chilifrukter
- 1/2–1 dl finstrimlade myntablad
- 2 msk grovhackade pistagenötter
Gör så här
1
Myntadipp:
2
Börja med dippen. Rör ihop ingredienserna, smaka för kryddjustering. Kyl ett par timmar i serveringsskål. Strö på nötter före servering.
3
Putsa filébitarna från grova hinnor, salta och peppra runtom. Klappa in lime-chilikrydda på köttet. Bryn köttet till fin färg runtom på hög värme i smör, med halverade vitlöksklyftor och kramade rosmarinkvistar i stekpannan. Ta upp efter cirka 5 minuter, låt vila 15 minuter. Dela i munsbitar, ställ med snittsida upp på serveringsfat med mangoldskott, rosmarin och/eller myntakvistar. Ringla över olivolja och smula över flingsalt.
4
Servera med myntadipp.
35 min + vilotid och kyltid