Kryddrostade nötter

Du behöver 2 msk olja neutral 2.5 dl pekannötter 1 dl cashewnötter 1 dl jordnötter 1 tsk salt 1 tsk paprikapulver rökt 3 tsk farinsocker...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olja neutral
  • 2.5 dl pekannötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 3 tsk farinsocker brunt
  • 4 st myntablad finskurna
  • 1 dl bär syrliga och torkade t ex tran
  • 1 tsk kanelpulver
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

Hetta upp oljan i en panna på låg värme. Tillsätt nötter, salt och paprikapulver. Rosta tills nötterna är gyllenbruna i cirka 10 minuter. Häll i brunt farinsocker och fortsätt rosta i några minuter under omrörning. Häll ut nötblandningen på ett bakplåtspapper att svalna. Blanda med mynta och tranbär och krydda med kanel och ingefära. Blanda noga och servera till en frisk drink.


Kommentar:
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top