Kryddig rissallad

Du behöver 2 dl ris 1 tsk spiskummin malen 0.5 tsk malen koriander 2 st morötter stora rivna 8 st salladslökar hackade 1 st paprika...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 2 st morötter stora rivna
  • 8 st salladslökar hackade
  • 1 st paprika hackad röd
  • 100 g russin
  • 2 msk koriander hackad färsk

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk apelsin pressad
0.5 tsk malen koriander
1/2-1 tsk chili krossad
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp det i en skål och tillsätt malen spiskummin och koriander. Rör ner morötter, salladslök, paprika, russin och koriander. Blanda om.

2
Skaka eller vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över riset före servering.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top