RECEPT FRÅN IK

Kryddig lammköfte med couscous

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök grovriven
  • 2 tsk oregano torkad
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.25 tsk paprikapulver starkt
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk mynta torkad
  • 1 tsk salt
  • smör och olja till stekning
  • 3 dl couscous fullkorn
  • 1 st granatäpple
  • 1 st kruka mynta bladen
  • matyoghurt till servering

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla ett par minuter. Tillsätt färs, ägg, lök och kryddor och blanda väl. Forma till 12 avlånga köfte. Stek runtom i smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta.
2
Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Plocka kärnorna ur granatäpplet och strimla myntabladen. Blanda med couscousen.
3
Servera köften med couscous och en klick matyoghurt.

Recept // Fler lammköttrecept