Kryddig lammköfte med couscous

Du behöver 1 msk ströbröd 2 msk vatten 500 g lammfärs 1 st ägg 0.5 st gul lök grovriven 2 tsk oregano torkad 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök grovriven
  • 2 tsk oregano torkad
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.25 tsk paprikapulver starkt
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk mynta torkad
  • 1 tsk salt
  • smör och olja till stekning
  • 3 dl couscous fullkorn
  • 1 st granatäpple
  • 1 st kruka mynta bladen
  • matyoghurt till servering

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla ett par minuter. Tillsätt färs, ägg, lök och kryddor och blanda väl. Forma till 12 avlånga köfte. Stek runtom i smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta.

2
Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Plocka kärnorna ur granatäpplet och strimla myntabladen. Blanda med couscousen.

3
Servera köften med couscous och en klick matyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top