Du behöver
- 600 g kycklingfil
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk spiskummin malen
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk flingsalt
- peppar
- olivolja till stekning
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk tahini sesampasta
- 1 st citron skalet av hela
- 2 st vitlök finrivna
- salt
- 4 prt couscous fullkorn
- 1 msk smör
- 1 st granatäpple kärnorna
- 1 st persilja de hackade bladen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kycklingfiléerna och gnid in dem med kryddorna. Stek i olja i het panna till fin färg, lägg över i ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 68 grader. Ta ut och låt vila.
2
Blanda matyoghurt, tahini, citronskal, -saft och vitlök. Smaka av med salt.
3
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, rör sedan i smör, granatäppelkärnor och persilja.
4
Servera kycklingen med couscous och tahinikräm.