Kryddig krabbröra på grillad baguette

Du behöver 1 st burk krabbkött 0.5 st schalottenlök finhackad 1 st chili urkärnad, finhackad 2 msk majonnäs 0.5 tsk fisksås asiatisk 1/2–1 st lime...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk krabbkött
  • 0.5 st schalottenlök finhackad
  • 1 st chili urkärnad, finhackad
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 tsk fisksås asiatisk
  • 1/2–1 st lime saften
  • koriander blad och stjälkar, hackade
  • salt

Till servering:

8 skiva baguette
olivolja till pensling

Gör så här

1
Häll av krabbköttet i ett durkslag och krama ur överflödig vätska. Lägg det i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med mer chili och lime än den mindre angivna mängden vid behov. Tillsätt eventuellt lite salt.

2
Grilla brödet randigt i torr grillpanna. Pensla det med lite olivolja och lägg en klick krabbröra på varje skiva. Lägg upp på ett fat eller på assietter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top