Kryddig julskinka med svål

Du behöver 1 st skinka (måste troligen beställas från din kötthandlare) 0.5 msk fänkålsfrön 0.5 msk kryddnejlikor hela 1 msk svartpeppar hel Gör så här...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st skinka (måste troligen beställas från din kötthandlare)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 0.5 msk kryddnejlikor hela
  • 1 msk svartpeppar hel

Gör så här

1
Värm ugnen till 125 grader. Skär ett rutmönster i svålen med en vass kniv, rutorna bör vara ungefär 2 x 2 centimeter.

2
Krossa kryddorna i en mortel och gnid in skinkan med dem. Stick in en stektermometer vid benet.

3
Sätt in skinkan i ugnen på ett galler med en långpanna under. Stek till en innertemperatur av 65 grader vilket tar 5–6 timmar.


Kommentar:
Tid 6 timmar

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top