Du behöver
- 2 pkt halloumi
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes
- 0.5 tsk korianderfrön
Sallad
4 prt matvete
1 st litet blomkålshuvud
1 st rödlök
1 st burk cocktailtomater
0.5 st gurka
1 st bunt bladpersilja
1 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
2-3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Yoghurtsås
2 dl tjock yoghurt
2 msk finhackad mynta
olivolja till stekning
libabröd till servering
Gör så här
Skär osten på längden i stavar. Lägg på ett fat och krydda väl runtom med paprikapulver, chiliflakes och korianderfrön.
Sallad Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka blomkålen. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar. Finhacka bladpersiljan.
Blanda matvete, grönsaker och persilja i en skål. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och krydda med lite salt och peppar.
Yoghurtsås Blanda yoghurt med finhackad mynta, smaka av med lite salt och peppar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek halloumin på medelvärme till fin färg. Servera genast med den goda salladen och yoghurtsåsen.
Tips: Servera gärna med libabröd, finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Halloumin får smak av paprikapulver, chiliflakes och hela korianderfrön. En frisk sallad och yoghurtsås med mynta passar bra till.