Kryddig halloumi med arabisk sallad

Du behöver 2 pkt halloumi 1 tsk paprikapulver 1 nypa chiliflakes 0.5 tsk korianderfrön Sallad 4 prt matvete 1 st litet blomkålshuvud 1 st rödlök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt halloumi
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk korianderfrön

Sallad

4 prt matvete
1 st litet blomkålshuvud
1 st rödlök
1 st burk cocktailtomater
0.5 st gurka
1 st bunt bladpersilja
1 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
2-3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Yoghurtsås

2 dl tjock yoghurt
2 msk finhackad mynta
olivolja till stekning
libabröd till servering

Gör så här

1

Skär osten på längden i stavar. Lägg på ett fat och krydda väl runtom med paprikapulver, chiliflakes och korianderfrön.

2

Sallad Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka blomkålen. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar. Finhacka bladpersiljan.

3

Blanda matvete, grönsaker och persilja i en skål. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och krydda med lite salt och peppar.

4

Yoghurtsås Blanda yoghurt med finhackad mynta, smaka av med lite salt och peppar.

5

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek halloumin på medelvärme till fin färg. Servera genast med den goda salladen och yoghurtsåsen. 

6

Tips: Servera gärna med libabröd, finns i välsorterade livsmedelsbutiker.


Kommentar:
Halloumin får smak av paprikapulver, chiliflakes och hela korianderfrön. En frisk sallad och yoghurtsås med mynta passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top