Kryddig fruktsallad

Du behöver LAG: 1 dl socker 1 dl vatten 1 tsk kardemummakärnor 1 st kanelstång 1 bitar ingefära torkad 2 st stjärnanis eller 1/2 tsk...


4 portioner

Du behöver

LAG:

1 dl socker
1 dl vatten
1 tsk kardemummakärnor
1 st kanelstång
1 bitar ingefära torkad
2 st stjärnanis eller 1/2 tsk anisfrö

FRUKTSALLAD:

1 st äpple
1 st päron
1 st apelsin
1 st banan
0.5 dl russin

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 min. Låt lagen kallna och sila den sedan.

2
Skala äpple, päron, apelsin och banan och skär frukten i mindre bitar. Blanda frukten med russin i en skål och häll lagen över. Låt salladen stå kallt till servering.

3
Servera fruktsalladen med mjukrörd vaniljglass*.


Kommentar:
Nästan all frukt passar i fruktsallader. Byt gärna frukten ovan till din egen favoritfrukt.
Ett inslag i menyn “Samling kring grytan” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.
*Servera med vispad grädde vid äggallergi och mjölkfri sorbet vid mjölkallergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top