Du behöver

    LAG:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 1 bitar ingefära torkad
  • 2 st stjärnanis eller 1/2 tsk anisfrö
  • FRUKTSALLAD:

  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 1 st apelsin
  • 1 st banan
  • 0.5 dl russin

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 min. Låt lagen kallna och sila den sedan.
2
Skala äpple, päron, apelsin och banan och skär frukten i mindre bitar. Blanda frukten med russin i en skål och häll lagen över. Låt salladen stå kallt till servering.
3
Servera fruktsalladen med mjukrörd vaniljglass*.

Kommentar:
Nästan all frukt passar i fruktsallader. Byt gärna frukten ovan till din egen favoritfrukt. Ett inslag i menyn "Samling kring grytan" som ingår i temafesten "Middag med manglad duk". Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på "Temafester" i Kökets vänstermeny. *Servera med vispad grädde vid äggallergi och mjölkfri sorbet vid mjölkallergi.


Recept // Fler frukt & bärrecept