Du behöver

  • 2 dl quinoa röd
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili torkad
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl hackad koriander
  • salt
  • 150 g purjolök
  • 1 st morot (150 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära hackad

Gör så här

1
1 Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2
2 Bryn färsen i oljan, fräs med hackad vitlök och chili. Tillsätt vatten, soja och mango chutney. Låt det hela koka ihop under ett par minuter.
3
3 Pressa i lime, rör i koriandern, salta.
4
4 Strimla och fräs purjolök och morot snabbt utan att det får färg. Krydda med ingefära och salt. Servera till färsen och quinoan.

Recept // Fler köttfärsrecept