Kryddig färs med quinoa

Du behöver 2 dl quinoa röd 600 g nötfärs 1 msk rapsolja 3 st vitlöksklyftor 1 tsk chili torkad 0.5 dl vatten 3 msk japansk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa röd
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili torkad
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl hackad koriander
  • salt
  • 150 g purjolök
  • 1 st morot (150 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära hackad

Gör så här

1
1 Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Bryn färsen i oljan, fräs med hackad vitlök och chili. Tillsätt vatten, soja och mango chutney. Låt det hela koka ihop under ett par minuter.

3
3 Pressa i lime, rör i koriandern, salta.

4
4 Strimla och fräs purjolök och morot snabbt utan att det får färg. Krydda med ingefära och salt. Servera till färsen och quinoan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top