Kryddig färs i pitabröd

Du behöver 1 st lök stor gul hackad 1 msk olja 400 g nötfärs 1.5 dl vatten 1.5 msk tomatpuré 1 tsk salt 2 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök stor gul hackad
  • 1 msk olja
  • 400 g nötfärs
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar grovmald
  • curry ca 1 tsk
  • 1.5 st tomater grovhackade
  • 1/2-1 st paprika hackad grön
  • 2 tsk kapris
  • 4 st pitabröd (djupfrysta)
  • 0.5 dl crème fraîche

Gör så här

Fräs löken blank i oljan i stor stekpanna på rätt svag värme. Tillsätt och bryn färsen lätt – grovsmula den under tiden. Tillsätt vatten, tomatpuré, salt, peppar och curry och rör om. Blanda i tomat- och paprikahack samt eventuellt kapris. Sjud det hela 5-10 minuter. Dela pitabröden på mitten och värm dem lite. Fördela färsen i brödfickorna och servera direkt med lite crème fraîche på färsen.


Kommentar:
Lätt crème fraîche är bara hälften så fet som den vanliga, men passar inte i rätter som ska hettas upp. Som lite såsigt smaktillägg på sådant som kryddig färs, i soppa och till diverse kalla rätter är den däremot utmärkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top