Du behöver
- 10-12 potatisar, ca 1 kg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 gula lökar
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 2 burkar (à 400 g) vita bönor
- 1 förpackning (500 g)
- krossade tomater smaksatta med chili
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 dl riven lagrad ost
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och mosa den med en elvisp. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna.
3
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i pannan och häll över tomatkross. Låt puttra cirka 5 minuter. Smaka av med spiskummin, salt och socker.
4
Fördela bönröran i en ugnssäker form. Bred över moset och strö på osten.
5
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, cirka 10 minuter.
6
Servera med en blandad sallad och bröd.