Kryddig bönröra

Du behöver 10-12 potatisar, ca 1 kg 2 dl mjölk 1 tsk salt 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor 1 msk olja 2 burkar (à 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10-12 potatisar, ca 1 kg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar (à 400 g) vita bönor
  • 1 förpackning (500 g)
  • krossade tomater smaksatta med chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och mosa den med en elvisp. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna.

3
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i pannan och häll över tomatkross. Låt puttra cirka 5 minuter. Smaka av med spiskummin, salt och socker.

4
Fördela bönröran i en ugnssäker form. Bred över moset och strö på osten.

5
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, cirka 10 minuter.

6
Servera med en blandad sallad och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top