Du behöver

  • 800 g ryggbiff putsad
  • 1 st röd chilifrukt urkärnad
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0.25 kruka färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Bind upp köttbiten om så behövs för en mer jämntjock bit. Gnid in köttet med chili, vitlök, timjan och olja. Låt det marinera över natten.
2
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttbiten och bryn den runtom i smör i en stekpanna.
3
4
Stick in en köttermometer i köttbiten och lägg den i lilla långpannan. Stek köttet på nedre falsen i ugnen till
5
köttermometern visar 57 grader för blodigt, 60 grader för medium och 65 grader för välstekt. Cirka 30 minuter.
6
Ta ut köttet, linda in det i smörpapper eller folie och låt det vila 20 minuter innan det skärs upp.


Recept // Fler viltrecept