Kryddcouscous med russsin och spiskummin

Du behöver 1 st gul lök 1 tsk olivolja 1 tsk korianderfrön 3 dl couscous förkokt 4 dl vatten limefrukt rivet skal av 1 tvättad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk korianderfrön
  • 3 dl couscous förkokt
  • 4 dl vatten
  • limefrukt rivet skal av 1 tvättad
  • 0.5 dl sultanrussin (sultan)russin
  • 1 tsk spiskummin malda
  • 0.5 tsk salt (eller mera)
  • 2 krm svartpeppar nymald

Gör så här

1
Grovhacka löken och fräs den i kastrull med oljan på svag värme. Den ska bli blank och mjuk, inte brun.

2
Stöt koriandern i mortel, rör ner den och couscousen (se portionsmängd på paketet) i lökoljan. Slå på vatten, rör i limeskal, russin, spiskummin och salt. Lägg på lock och koka upp. När vattnet kokas dras kastrullen från plattan. Couscousen får svälla under tätt lock cirka tio minuter.

3
Smaka av. Behövs mer salt? Tillsätt då det. Vrid så peppar över det hela och vänd om ordentligt. Låt vänta på servering med lock på och frottéhandduk över, så det håller sig varmt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top