Krustader med västerbottenost

Du behöver 8 st krustader stora 1.5 dl västerbottensost riven 7 st potatis små, kokta potatisar 1 dl mellangrädde 1 st ägg 0.5 msk dill...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st krustader stora
  • 1.5 dl västerbottensost riven
  • 7 st potatis små, kokta potatisar
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 st ägg
  • 0.5 msk dill finhackad
  • 0.5 msk gräslök finhackad
  • 1 krm svartpeppar

Till servering:

50 g löjrom

Gör så här

1
1?. Värm ugnen till 175 grader. Ställ krustaderna på en papprad plåt och fördela osten i dem. Dela potatisarna i bitar och lägg dem på osten. Vispa ihop ägg, mellangrädde, örter och peppar och fördela smeten i krustaderna. Fyll inte riktigt hela vägen upp, då rinner de över i ugnen. Grädda i cirka 15 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

2
2?. Låt krustaderna svalna något och toppa dem sedan med löjrom. Servera direkt.


Kommentar:
Tips! Pensla krustaderna invändigt med smält smör och ställ dem upp och ned på en tallrik i kylen att stelna innan du fyller dem. Då mjuknar de inte lika lätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top