Du behöver
- 0,5 st gul lök
- olja Att steka i
- 150 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 bitar smör
- 1 nypa socker
- salt
- 20 st små krustader
- dillvippor till garnering
- 1 dl hasselnötter med skal
Gör så här
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna.
Hacka löken och mjukfräs i olja i en stekpanna.
Halvera svamparna och skiva dem tunt. Fräs svampen med löken i minst tre minuter. Pressa i vitlök. Tillsätt en klick smör och en nypa socker och fräs någon minut till. Smaka av med salt.
Låt svampfräset och nötterna svalna och mixa sedan till en ganska fast röra. Tillsätt någon matsked vatten om du vill ha en lite lösare röra.
Fyll krustaderna med svampröra precis före servering. Toppa med små dillvippor.
Middagen börjar med små frestande munsbitar med en röra av svamp och hasselnötter.