Krustader med svampröra

Du behöver 0,5 st gul lök olja Att steka i 150 g champinjoner 1 st vitlöksklyftor 1 bitar smör 1 nypa socker salt 20 st...

Tillagningstid: 30 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 0,5 st gul lök
  • olja Att steka i
  • 150 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar smör
  • 1 nypa socker
  • salt
  • 20 st små krustader
  • dillvippor till garnering
  • 1 dl hasselnötter med skal

Gör så här

1

Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna.

2

Hacka löken och mjukfräs i olja i en stekpanna. 

3

Halvera svamparna och skiva dem tunt. Fräs svampen med löken i minst tre minuter. Pressa i vitlök. Tillsätt en klick smör och en nypa socker och fräs någon minut till. Smaka av med salt.

4

Låt svampfräset och nötterna svalna och mixa sedan till en ganska fast röra. Tillsätt någon matsked vatten om du vill ha en lite lösare röra.

5

Fyll krustaderna med svampröra precis före servering. Toppa med små dillvippor.


Kommentar:
Middagen börjar med små frestande munsbitar med en röra av svamp och hasselnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top