Du behöver
- liten skiva rågbröd
- 1 msk smör
- 1 dl crème fraîche
- 2 tsk dijonsenap
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1 msk finhackad dill
- salt och peppar
- 0.25 st rött äpple
- 4 st krustader den stora sorten
- 50 g gravad lax i skivor
- 1 tsk fint skuren gräslök
Till servering
blandad sallad
avokado skivad
gurka
olivolja och citron
dillvippor
Gör så här
Smula rågbrödet i matberedare eller riv på rivjärn. Stek smulorna frasiga i smör. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda crème fraichen med senap, citronskal och dill, smaka av med lite salt och peppar. Tärna äpplet riktigt fint.
Klicka senapskräm i botten på krustaderna och lägg i en bit lax. Fyll på med en sked tärnat äpple och toppa med rågbröd och fint skuren gräslök.
Servera krustaderna tillsammans med lite salladsblad, avokado och gurka dressade med några droppar olivolja och pressad citron. Garnera med dill.
Tips: För att få en lite extra fluffig senapskräm, vispa crème fraichen innan du rör i resterande ingredienser.
Fin förrätt – gravlaxfyllda krustader med en liten sallad.