RECEPT FRÅN IK

Krustader med gravad lax

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • liten skiva rågbröd
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk finhackad dill
  • salt och peppar
  • 0.25 st rött äpple
  • 4 st krustader den stora sorten
  • 50 g gravad lax i skivor
  • 1 tsk fint skuren gräslök
  • Till servering

  • blandad sallad
  • avokado skivad
  • gurka
  • olivolja och citron
  • dillvippor

Gör så här

1

Smula rågbrödet i matberedare eller riv på rivjärn. Stek smulorna frasiga i smör. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda crème fraichen med senap, citronskal och dill, smaka av med lite salt och peppar. Tärna äpplet riktigt fint.

2

Klicka senapskräm i botten på krustaderna och lägg i en bit lax. Fyll på med en sked tärnat äpple och toppa med rågbröd och fint skuren gräslök.

3

Servera krustaderna tillsammans med lite salladsblad, avokado och gurka dressade med några droppar olivolja och pressad citron. Garnera med dill.

4

Tips: För att få en lite extra fluffig senapskräm, vispa crème fraichen innan du rör i resterande ingredienser.


Kommentar:
Fin förrätt – gravlaxfyllda krustader med en liten sallad.

Recept