Krusbärskaka med vaniljvisp

Du behöver 5 st ägg 3 dl strösocker 150 g mandelmassa riven 4 dl vetemjöl 1 dl pärlsocker 75 g smör Fyllning: 5 dl krusbär...


6 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa riven
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 75 g smör

Fyllning:

5 dl krusbär

Tillbehör:

vaniljvisp färdig

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Rör ner mjölet och blanda väl. Rensa krusbären. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 23 cm i diameter. Strö över krusbären och tryck ner dem. Fördela pärlsockret över kakan. Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna. Grädda i cirka 200 grader i 45 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top