Kroppkakor på italienskt vis

Du behöver 1 paket (6 st) småländska kroppkakor 1 paket (80 g) lufttorkad skinka 1 burk (290 g) små svarta oliver några fina basilikablad att...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (6 st) småländska kroppkakor
  • 1 paket (80 g) lufttorkad skinka
  • 1 burk (290 g) små svarta oliver
  • några fina basilikablad
  • att garnera med

Gör så här

1
Dela varje kroppkaka i fyra klyftor.

2
Dela skinkskivorna på längden och vira skinkskivorna runtom kroppkaksbitarna.

3
Stick en oliv på en cocktailpinne eller tandpetare och stick ner i varje kroppkaksklyfta.

4
Lägg kroppkaksklyftorna på fat och servera med resten av oliverna bredvid som tilltugg före fredagsmiddagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top