Kroppkakor med stekt rimmat fläsk

Du behöver 1 kg potatis rå, fast 1 tsk salt 400 g kokt potatis 2 msk potatismjöl 1.5 dl vetemjöl 1 st lök medelstor gul...

Tillagningstid: 55 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis rå, fast
  • 1 tsk salt
  • 400 g kokt potatis
  • 2 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 st lök medelstor gul
  • 100 g sidfläsk rökt utan svål
  • 1 tsk timjan hackad färsk
  • 0.5 dl persilja grovt hackad färsk

Till servering

fläsk stekt rimmat
rårörda lingon

Gör så här

1
Riv den råa potatisen fint, blanda i salt och pressa ur vätskan med händerna. Pressa i den kokta potatisen genom en finmaskig sil och blanda med den råa. Tillsätt potatismjöl och mjöl och blanda till en jämn smet.

2
Hacka löken fint och skär fläsket i små tärningar. Fräs fläsk, lök och timjan tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt persilja och rör om.

3
Forma en liten skål av potatis-smeten i handen och fyll med lök- och fläskblandningen. Slut ihop till en boll. Se till att bollen är helt tät.

4
Lägg kroppkakorna i kokande saltat vatten och låt dem koka i 12–15 minuter, beroende på storlek. De flyter upp när de är klara. Servera med stekt fläsk och rårörda lingon.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken “Tareq Taylors klassiker”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top