Du behöver
- 1 burk kronärtskockshjärtan
- 2 st salladslökar
- 200 g färskost av philadelphiatyp
- 0.75 dl majonnäs
- 125 g mozzarella grovriven
- 50 g riven Västerbottensost
- ett par stänk tabasco
- salt och svartpeppar
- 1 st stort libabröd
- 0.5 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Häll av kronärtskockshjärtana och skär dem i små tärningar. Strimla salladslöken men spara ett par centimeter av den gröna blasten till garnering.
Rör ihop färskost och majonnäs. Rör ner riven mozzarella, västerbottensost, strimlad salladslök och kronärtskockor. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
Häll blandningen i en liten smord ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något.
Öka ugnsvärmen till 225 grader. Lägg libabrödet på papprad plåt. Pensla det med olivolja och rosta i mitten av ugnen tills det fått fin färg, 5–7 minuter. Bryt det i mindre bitar.
Det är svårt att sluta äta av den krämiga gratinerade dippen där den syrliga kronärtskockan har fått gott sällskap av tre sorters ostar.