Du behöver
- 1 st liten kålrabbi
- 0.5 st knippe rädisor
- 1 st påse bladspenat ca 70 g
- 150 g sockerärtor eller sugarsnaps
Dressing
1 st schalottenlök finhackad
3 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar
Gör så här
Skala kålrabbin och skölj rädisorna i kallt vatten. Skär kålrabbin i tunna skivor med mandolin, potatisskalare eller en vass kniv. Skiva rädisorna tunt. Lägg upp spenat varvad med kålrabbi, rädisor och ärtskidor i en skål eller på ett fat.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera till salladen i en skål vid sidan av.
Tips: Investera i en mandolin som man kan skära riktigt tunna skivor av rotfrukter med. Lägg skivorna i iskallt vatten så blir de extra krispiga.
Servera dressingen vid sidan om, så behåller salladen sin krispighet längre.