Du behöver
- 200 g bönor och ärtor t ex haricots verts, vaxbönor och sockerärter
- 1 st rödlök
- 2 st gemsallad
- 2 st äpplen svenska syrliga
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk rostade mandelspån
Dressing
1 st citron finrivet skal och saft
2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar
Gör så här
Koka upp lite lättsaltat vatten och koka bönorna i ett par minuter och låt sockerärterna koka med sista minuten. Skölj med kallt vatten.
Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna skivor.
Plocka salladen och skölj. Dela äpplena och kärna ur, skär i tunna skivor.
Varva gemsallad med bönor, rödlök och äpple i en skål. Toppa med persilja och rostade mandelspån.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Häll på några matskedar och servera resten vid sidan av.
Goda sallader kan man inte få för många av, den här med bönor får krispighet av äpple och mandelspån.