Krispig sallad med äpple

Du behöver 200 g bönor och ärtor t ex haricots verts, vaxbönor och sockerärter 1 st rödlök 2 st gemsallad 2 st äpplen svenska syrliga...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g bönor och ärtor t ex haricots verts, vaxbönor och sockerärter
  • 1 st rödlök
  • 2 st gemsallad
  • 2 st äpplen svenska syrliga
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk rostade mandelspån

Dressing

1 st citron finrivet skal och saft
2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka upp lite lättsaltat vatten och koka bönorna i ett par minuter och låt sockerärterna koka med sista minuten. Skölj med kallt vatten.

2

Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna skivor.

3

Plocka salladen och skölj. Dela äpplena och kärna ur, skär i tunna skivor.

4

Varva gemsallad med bönor, rödlök och äpple i en skål. Toppa med persilja och rostade mandelspån.

5

Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Häll på några matskedar och servera resten vid sidan av.


Kommentar:
Goda sallader kan man inte få för många av, den här med bönor får krispighet av äpple och mandelspån.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top