Krispig oxfilé

Du behöver 400 g oxfilé salt och peppar smör till bryning 50 g oxmärg 1 dl panko ströbröd 0.5 tsk pimentónpulver (rökt paprikapulver) Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g oxfilé
  • salt och peppar
  • smör till bryning
  • 50 g oxmärg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk pimentónpulver (rökt paprikapulver)

Gör så här

1
Putsa och dela köttet på längden. Spara putset till rödvinssky. Rulla in oxfilén i aluminiumfolie och tillaga i ugnen, 100° till en innertemperatur på 58°. Ta bort

2
aluminiumfolie och torka av köttet. Salta, peppra och bryn köttet i smör.

3
Skär ner märgen i tärningar och blanda med panko och pimentónpulver. Fördela över oxfilén.

4

5
Vid servering:

6
Värm köttet under salamander eller under grillelementet i ugnen så märgen smälter och pankot blir krispigt. Passa så det inte bränns. Skär upp köttet i skivor.


Kommentar:
Ingår i årets kock 2008, Tom Sjöstedts vinnarrecept: Modern restaurangrätt: Nutida ekologiskt.

”Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème. Serveras med sylta på märgpipa, krispig oxfilé och rödvinssky smaksatt med brynt smör”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top